Saša Leković

Saša Leković

Saša Leković je predsjednik Centra za istraživačko novinarstvo. Od 2015. do 2018. godine bio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva. Slobodni je reporter, urednik, trener i medijski konzultant od 2003. godine.

Leković je profesionalni novinar od 1979. godine. Radio je na različitim pozicijama u lokalnim i nacionalnim novinama i na radiju u Hrvatskoj. Jedan je od osnivača zagrebačkog dnevnog lista “Jutarnji list”. Također ima veliko međunarodno iskustvo iskustvo u radu za TV i web medije.

Kao reporter i urednik te licencirani trener istraživačkog novinarstva obučavao je stotine novinara i studenata novinarstva u jugoistočnoj Europi, ali i u Armeniji, Bangladešu, Palestini, Nigeriji…

Jedan je od osnivača Svjetske mreže istraživačkog novinarstva.

Između ostaloga surađivao je za više programa UN, Internews (SAD), Irex (SAD), Freedom House (SAD), British Council (Velika Britanija), Fojo Media Institute  (Švedska), Journalismfund.eu (Belgija), Transitions Online (Češka), SEEMO (Austrija), BIRN (Srbija), TV B92 (Srbija), DCAF (Švicarska), European University Institute (Italija)

Kontakti:

+385-98-484-049

+385-91-6642-224

sasa.lekovic1@gmail.com